2011

En hier dan het verlossende bericht waar jullie met smart op hebben zitten wachten:

De team indeling voor Egmond - Pier - Egmond. (beter bekend als EPE) (8 januari 2011)

Voor wie denkt "hoezo"  zie : DE LINK HIERNAAST  NAAR DE OFFICIELE SITE VAN DE epe 

Allereerst zal ik u allen even uitleggen dat wij dit jaar maar liefst 2 teams hebben ingeschreven. Er zijn dus 16 startnummers beschikbaar. Dit dankzij onze 2 geweldige sponsors Horlings en De Hypotheker.  

Daar komt dan nog bij dat er niet alleen een gratis startnummer beschikbaar wordt gesteld door deze weldoeners, er volgt ook nog een heuse, zeer professionele wieleroutfit met daarop de trotse vermelding van deze sponsoren. Kortom, voortaan alle familie en bekenden op zoek naar een hypotheek, altijd en zonder enige twijfel doorsturen naar Olav. 

Bij alle zakelijke vragen denken jullie natuurlijk al ruim een jaar meteen en alleen aan Horlings, en dat zal nu zeker nog jaren zo blijven.

Gezien de ruime belangstelling hebben wij een  streng selectie regime moeten toepassen. Zo dient er sprake te zijn van aantoonbaar talent voor het MTB'en op het strand, enorm doorzettingsvermogen en een algemeen voorkomen waarmede de sponsoren niet in verlegenheid worden gebracht.

Vooral dat laatste heeft geleid tot een flink aantal afgevallen kandidaten. Zo veel zelfs dat we hier uiteindelijk maar wat soepel mee zijn omgegaan om tot 16 kandidaten te komen. 

Er volgt later deze week een trainingsprogramma. Dit zal worden opgesteld door een echte specialist in deze o zo zware tak van sport. Nadere berichten hierover volgen dus nog.

Ook zullen wij binnenkort komen met een datum voor de ploegen-presentatie aan de pers. Op die avond zal ook de teamoutfit wereldkundig worden gemaakt

De gelukkige deelnemers zijn : 

  1.  
    1. Olav van Eck
    2. Rob v. Wieringen
    3. Rene Zwart
    4. Paul Weijers
    5. Marcel Goossens
    6. Lex Bouwmeester
    7. Wilma Groenewegen
    8. Tom vd Bos
    9. Tom Janus
    10. Willem Smeets
    11. Kees Jan Bordes
    12. Hans Pot
    13. Dennie Wellerdieck
    14. Vincent van Eerden
    15. Rein vd Horst
    16. Jan Maarschalk

Nadere berichten volgen dus nog, zet de datum alvast in de agenda. Start wel NU alvast met de voorbereidingen want EPE is loodzwaar......

Daar komt bij dat wij direct achter de wedstrijdrijders van start gaan. Als je dus niet compleet omver gefietst wilt worden door zo'n 3000 achtervolgers moet je echt NU gaan trainen.

Algemeen: Inleiding

Zaterdag 8 januari 2011 vindt de 13e editie van de ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond plaats.  De 12e editie werd vorig jaar afgelast wegens de barre en extreme winterse omstandigheden. Een recordaantal van 3.600 mountainbikers zou op 9 januari 2010 van start gaan. 

Egmond-Pier-Egmond is met meer dan driezuidend deelnemers al jaren de grootste en meest aansprekende ATB Strandrace van Europa. De mountainbike top en wegrenners van naam gaan in het massale deelnemersveld de strijd aan, in een open wedstrijd over het Noordzeestrand onder de vaak zware weersomstandigheden vooraf. De boulevard van Egmond aan Zee is wederom het decor van start (11.00 uur) en finish, waar een enorme mensen massa de ontknoping ieder jaar weer bijwoont.

Parcours

Uiteraard zijn de start en finish op de Noord-Boulevard spectaculair om bij te wonen voor supporters. Andere locaties waar veel publiek staat is bij de 27 km verzorgingspost bij Castricum aan Zee en de strandopgang vlak voor de finish nabij de Vuurtoren in Egmond aan Zee. 

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt direct na de finish van de eerste mannen en vrouwen plaats bij het ere podium op de Noord-Boulevard bij de finish (rond 12.30 uur). De eerste drie mannen en vrouwen worden daar gehuldigd.

Parcours

Uiteraard zijn de start en finish op de Noord-Boulevard spectaculair om bij te wonen voor supporters. Andere locaties waar veel publiek staat is bij de 27 km verzorgingspost bij Castricum aan Zee en de strandopgang vlak voor de finish nabij de Vuurtoren in Egmond aan Zee. 

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt direct na de finish van de eerste mannen en vrouwen plaats bij het ere podium op de Noord-Boulevard bij de finish (rond 12.30 uur). De eerste drie mannen en vrouwen worden daar gehuldigd.

Businessrace: Inleiding

Deelnemen aan de businessrace van Egmond-Pier-Egmond op zaterdag 8 januari 2011 is absoluut een unieke ervaring. Temidden van honderden mountainbikers van andere bedrijven geniet je intens van de sfeer bij dit evenement, dat met bijna 3.600 inschrijvingen in 2010 het predikaat "grootste strandrace van Europa" kreeg toebedeeld.

De businessrace beleefde in 1999 haar première. Met teams als TPG Post, Grontmij en Seignette werd een eerste stap gezet binnen deze groeiende markt. Daar van de gezamenlijke tijd van de teamleden een apart klassement wordt opgemaakt, vormt dit onderdeel een wedstrijd in de wedstrijd. Het gevoel om daarbij te moeten zijn bezorgt velen de nodige fietskriebels. Gelet op het gestaag groeiende aantal teams (in 2008 deden 68 bedrijven mee met 118 teams) is de businessrace uitgegroeid tot een zeer belangrijk onderdeel van de strandrace.

 

Een van de vele voordelen is dat deelnemers aan de businessrace direct starten achter de wedstrijdrenners, maar voor het startvak van de cyclosportieven.

In de speciaal ingerichte Vip-ruimte in de buurt van de start en finish kunnen deelnemers of vertegenwoordigers van bedrijven elkaar na afloop in een ontspannen sfeer ontmoeten. Een gezellige dag is gegarandeerd. Wij nodigen jouw bedrijf daarom graag uit om met het eigen personeel of met relaties aan de businessrace deel te nemen. De afstand over het strandparcours bedraagt 36 km. Men heeft ruim drie uur de tijd om de race te voltooien. De start vindt plaats om 11.00 uur op de boulevard te Egmond aan Zee